Other languages

Fysio op Maat scoort een 8,5

In 2017 is onze praktijk door 235 cliënten gereviewd. 
De praktijk is beoordeeld met een 8,5

Wij zijn erg blij met dit cijfer. Wij doen ons best om ook in de toekomst fysiotherapie op maat te blijven leveren.
Wij willen graag alle cliënten bedanken die de moeite genomen hebben om de enquête in te vullen.

 

Etalagebenen vanaf 1 januari in basisverzekering

Positief nieuws voor mensen met zogenoemde etalagebenen! Vanaf 1 januari 2017 wordt de beste zorg voor deze patiëntengroep – 37 behandelingen bij een gespecialiseerde ClaudicatioNet fysiotherapeut - vergoed uit de basisverzekering. Uit recente wetenschappelijke studies blijkt dat mensen met etalagebenen nog altijd te snel worden gedotterd of een bypass operatie ondergaan. Jaarlijks verwijden vaatchirurgen en radiologen de bloedvaten met een dotterbehandeling bij zo’n zesduizend patiënten.
“Niet nodig”, zegt fysiotherapeut Liesbeth Freijse uit Tilburg

 

Brabanders maken samen een vuist tegen kanker

Verbeeten Challenge groeit naar een driesteden-evenement in 2020
Wat is er nu mooier om samen op 1 dag in teamverband jezelf uit te dagen voor een goed doel? Dichtbij huis en de opbrengst wordt direct besteed aan kankerbestrijding in jouw eigen omgeving. Deelnemers betalen inschrijfgeld en kunnen zich laten sponsoren. De Verbeeten Challenge juicht iedere extra inzamelactie toe en is er altijd ruimte voor een nieuwe sponsor.
Op zondag 10 april is de derde editie van de Verbeeten Challenge.

PWR! voor Parkinson. “Exercise = the medicine!”


ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van Parkinsonpatienten. Het streven van ParkinsonNet is dat iedereen met de ziekte van Parkinson of een atypisch parkinsonisme de allerbeste zorg krijgt die mogelijk is.
O.a. door scholing wordt de expertise van de aangesloten netwerkleden vergroot.

Gratis valrisico inventarisatie in Tilburg door Geriatrie fysiotherapeuten
18-09-2015

Vallen is de meest voorkomende oorzaak van letsel bij ouderen. Het is daarom van groot belang voor uw veiligheid of die van uw familieleden om op tijd vast te stellen of er een verhoogd valrisico aanwezig is.
Op de 'Nationale Ouderendag', zaterdag 3 oktober 2015, organiseert het GFN Tilburg (Geriatrie Fysiotherapie Netwerk Tilburg) e.o. een gratis screening voor een persoonlijk advies over uw valrisico.

Etalagebenen? Fysiotherapie is beter dan operatie!
3 Juli 2015
Patiënten met zogeheten etalagebenen moeten standaard drie maanden gespecialiseerde fysiotherapie krijgen. Dat is de beste zorg en het levert bovendien op jaarbasis aanzienlijke besparingen op. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van Hugo Fokkenrood aan de Maastricht University.
Etalagebenen ontstaan na verkalking van de slagaders in de benen. Hierdoor krijgen mensen te weinig zuurstofrijk bloed in de beenspieren, wat leidt tot pijn bij het lopen. Alleen met rust verdwijnt de pijn. Patiënten doen vaak of ze etalages kijken om de pijn te verhullen. Vandaar de term etalagebenen (wetenschappelijke naam: claudicatio intermittens).

Other languages